Conectare

Mi-am uitat parola

Putem fi prieteni pe:


Top postatori
Edyson
 
Adella
 
Elena[
 
Adryan94
 

Promotii eMAG
Cuvinte-cheie

Parteneri


Vizitatori

Soarele şi găinaţul, cele mai mari pericole pentru vopseaua maşinii tale

In jos

Soarele şi găinaţul, cele mai mari pericole pentru vopseaua maşinii tale

Mesaj Scris de Adella la data de Mar Aug 09, 2011 5:28 am

Potrivit celor de la Autoglym, dejecţiile păsărilor sunt şi mai periculoase pentru vopseaua unui automobil dacă vehiculul este parcat la soare.

Britanicii de la Autoglym au făcut un studiu pentru a afla cât de dăunătoare sunt dejecţiile păsărilor pentru vopseaua automobilelor. Având o compoziţie acidă, era evident că acestea afectează vopseaua, dar nu era clar pericolul la care era expusă vopseaua unui automobil. Aparent, pericolul nu apare doar de la respectivele dejecţii, ci şi de la soare. Mai bine zis, de combinaţia celor două elemente. Dacă o maşină este parcată la soare şi are câteva pete de găinaţ pe vopsea, respectivele pete se vor întări pe măsură ce vopseaua se dilată. Cu sosirea serii, vopseaua se va contracta, iar odată cu ea se va contracta şi găinaţul întărit.

Cea mai bună soluţie în cazul în care aveţi pete de găinaţ pe maşină este o cârpă umedă. În cazul în care aceste pete s-au întărit deja, este indicat să nu frecaţi, ci să aplicaţi o lavedă bine umezită peste acestea şi să o lăsaţi câteva minute (maxim zece minute) să înmoaie respectiva pată, după care o puteţi sterge. Recomandăm degresarea periodică a caroseriei în cazul în care întâmpinaţi asemenea pete în mod frecvent. De asemenea, vă reamintim că trebuie să vă spălaţi bine pe mâini după înlăturarea respectivelor pete, deoarece acestea vă pot îmbolnăvi.

În ciuda faptului că tratamentele de polish şi ceruire protejează vopseaua unui automobil de razele UV şi de alte avarii provocate de soare, respectivele soluţii nu sunt viabile şi pentru protecţia la excremente de pasăre. Concluzia studiului este să înlăturaţi cât de repede posibil găinaţul de pe un automobil pentru a evita avarierea vopselei.
avatar
Adella
Membru
Membru

Mesaje : 38
Data de inscriere : 09/08/2011
Varsta : 26
Bara warn : Status OK!

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum